Du kanske tänker att det är dumt att ta lån, och det kan stämma om du använder pengarna på fel sätt. Det är till exempel sällan särskilt förnuftigt att låna 5000 kronor och bränna dessa på rena konsumtionsvaror. Men om du använder de lånade pengarna på ett vettigt sätt kan det faktiskt visa sig vara en bra idé att ta lånet.

Detta gäller exempelvis om du använder de lånade pengarna för att:

  • betala av dyrare lån eller krediter
  • finansiera en investering med en högre avkastning än kostnaden för lånet
  • skapa en sidoinkomst

Så även om 5000 kronor kanske inte är någon jättesumma kan den komma till god användning. De lånade pengarna kan nämligen göra det möjligt för dig att finansiera en investering som du annars inte skulle ha råd med. Och om du får en bra avkastning på ditt investerade kapital kan det faktiskt vara riktigt lönsamt att låna ett belopp som detta. För att så ska vara fallet behöver dock avkastningen på investeringen överstiga kostnaden för lånet inklusive ränta.

Det är dock ingen möjlighet att så är fallet. Nedan berättar vi hur du kan låna 5000 kronor för att skapa en inkomst vid sidan om din huvudsakliga inkomst!

Låna 5000 kronor

Om du vill maximera nyttan med ditt lån kan du använda pengarna till en smart investering. Till exempel kan du välja att låna 5000 kronor och investera dessa pengar i ett företag som du driver vid sidan av ditt vanliga jobb. Du kan till exempel använda summan till att sätta upp en webbplats för företaget eller för att köpa in de varor som du behöver för att komma igång.

Ett populärt sätt att tjäna lite pengar vid sidan av är att köpa saker och sälja dessa med en vinst. Du kan till exempel fynda möbler, husgeråd, bättre begagnade barnleksaker och liknande på nätet eller på loppisar. Dessa kan du sedan sälja till ett dyrare pris via din hemsida eller på andra marknadsplatser. Genom att sälja produkterna till en multipel kan de pengar som du ha lånat växa till sig.