Tre oväntade marknadsföringstips

Det finns marknadsföringstips som nästan alltid återkommer på listor över ”Bästa tipsen inom marknadsföring”. Här presenteras däremot tre ”oväntade” marknadsföringstips – som i vissa fall kan vara minst lika viktiga.

Reklam som folk minns – är reklam som lever kvar

Vilken reklam är det som folk minns bäst? Det är lätt att tänka på roliga radiojinglar eller mäktig Tv-reklam. En del av dessa lever visserligen kvar länge – men inte lika länge som profilprodukter.

Det finns flera fördelar med profilprodukter och en av de större fördelarna är just att reklamen lever kvar mycket länge. En penna, en keps eller en väska kan användas år efter år och göra reklam för företaget. Vilken annan reklam kan ge så stor exponering för en så liten summa?

Välj RÄTT papper till era trycksaker

Att använda trycksaker inom marknadsföring är knappast något nytt. Det finns även mängder av guider kring vilka trycksaker som bör produceras och hur de ger bäst effekt. Men få granskar materialet… Att välja rätt papper till trycksakerna är ett marknadsföringstips som nämns på Johannalook.se.

Reklam är känsla och med fel papper kan mycket lätt ”fel” känsla förmedlas. Ett företag som är säljer exklusiva smycket kan inte ha lätt slitna visitkort tillverkade av det billigaste pappret… Varje liten detalj speglar företagets profil. Även pappret.

Marknadsföringstips som är gratis – ger effekt

Små, och nystartade företag, har ofta en kraftigt begränsad budget för marknadsföring. Betyder det att de inte kan synas? Jo, absolut. Det finns nämligen mängder av marknadsföringstips som inte kostar en enda krona att genomföra.

  • Nätverka, nätverka och nätverka

Att nätverka handlar om att träffa andra företagare, inom olika branscher. Företagarna lär sig mer om varandras verksamhet och förstår dess expertis. Genom att känna många personer inom näringslivet kan hjälp, stöd och affärer lättare ges.

  • Hemsidan

En hemsida kostar ca 200 kr per år. Det är visserligen inte gratis, men nära inpå. Med färdiga mallar och viss tekniskt intresse kan de flesta bygga upp grunden på en hemsida. Med lite mer kunskap kan den sedan marknadsföras via sociala kanaler så som Facebook och Linkedin. Fortfarande helt gratis.

  • Hitta synergiföretag

En flyttfirma kommer dagligen vara i kontakt med personer som behöver flyttstädning. En städfirma träffar relativt ofta på personer som vill ha hjälp i trädgården osv. Genom att samarbeta med företag inom närliggande branscher kan företaget hitta kunder åt varandra och skapa paketlösningar.